Lønadministrationen har også brug for faglig sparring!
15. december 2016
Jobrotation og kompetencer – kom godt fra start!
7. januar 2017

Modtager du de ønskede ansøgninger og faglige kompetencer?

Der er netop nu afholdelse af terminsprøver for folkeskolens 9. klasser. Det er en ny situation for de unge mennesker. Kender de de faglige krav? Er de bekendt med, hvilke kompetencer de skal anvende ved prøverne?

Ja, disse årgange er blevet trænet i kompetencer siden de blev født. De første leveår naturligvis ubevidst læring af kompetencer. De sidste år meget bevidste både fra skolelærere og fra ”forældrelærere”.

Ifølge Center for undervisningsmidler, http://info.21skills.dk/kom-i-gang/kom-godt-gang-21-aarhundredes-kompetencer/:

”De gode skolelærere har synliggjort, hvordan kompetencerne giver mening og på denne måde skabt nogle forståelser. Dette gøres bedst ved at komme med konkrete eksempler på læringsaktiviteter. Pointen er, at når man arbejder målrettet med kompetencer, evaluerer man også og på den måde har eleven nemmere ved at udvikle kompetencerne kvalificeret”

Udfra ovenstående og egne erfaringer,  vurderer jeg, at når de kompetencebevidste elever skal søge job, vil de sikre sig, at de kender kompetencekravene forud for ansøgning og hvordan de kan forberede sig bedst muligt.

Hvordan kan du som virksomhed signalere krav, udvikling og opfølgning af faglige kompetencer?

Brug Kompetencetest.dk – det er et online fagligt testværktøj, som afdækker medarbejderens kompetencer mod de forventede kompetencer på de enkelte fagområder. Når de nuværende medarbejderes kompetencer er afdækket, vil  I som virksomhed være i stand til at signalere,  hvilke faglige kompetencer, der søges.

I vil nu modtagne ansøgninger, som vil være mere målrettet også i forhold til faglige kompetencer.

Lykke