Velkommen til Kompetencetest.dk
31. august 2016
Fejlrekruttering er dyrt!
30. september 2016

Afdækning af kompetence mangel eller mangel på kompetence afdækning?

For et par uger siden, læste jeg om afskedigelse af 14 medarbejdere i en større dansk organisation, på baggrund af manglende faglige kompetencer. En sag som trak store overskrifter, ikke mindst på grund af det konkrete forløb.

Uden at kende nærmere til den konkrete sag, var min umiddelbare tanke dog om der reelt havde været tale om manglende kompetencer eller manglende kompetence afdækning?

Jeg er helt enig i, at det er afgørende, at medarbejderne har de rette kompetencer til de rette opgaver. For virksomheden handler det selvfølgelig om, hvad man får ”for pengene”. Men det handler også om den faglige integritet for den enkelte medarbejder. Jeg tror, det er vigtigt at huske, at det hverken er tilfredsstillende eller motiverende for nogen medarbejder, når opgaverne ikke kan løses effektivt eller med tilstrækkelig faglighed.

I nogle tilfælde kan flytning af kompetence områder mellem medarbejdere give optimering. I andre tilfælde kan kompetenceafdækning skabe indsigt og vise, hvilke områder der med fordel kan arbejdes med og på den måde udvikle den enkelte medarbejder.

Og ovenstående er ikke en unik historie og det hele grundlaget for Kompetencetest.dk, hvor vi netop arbejder med afdækning og udvikling af faglige kompetencer, som giver selvindsigt for medarbejderen og overblik og beslutningsgrundlag for ledelsen.

På den måde sikrer vi, at man som ledelse træffer sine beslutninger baseret på afdækning af reelle kompetencer.

Lykke