Robusthed og kompetencer
14. oktober 2016
Arbejdsglæde – what is right with people
8. november 2016

I dag tager vi hul på den sidste efterårsmåned, det er mørkt, regnfuldt og koldt fra morgenstunden. Jeg standser op – et indslag i DR Nyhederne fanger min opmærksomhed: ”Vi har stadig flere sygedage, især kommunerne er ramt”.

Er det færre ressourcer? Er det ledere, der har flere medarbejdere i reference? Er det, når medarbejderen føler sig nødsaget til at ignorere sygdommen i første omgang?  Er det mobning på arbejdspladsen? Eller er det faglige omvæltninger og oplevelsen af ikke at slå til, der resulterer i de mange sygemeldinger? Professor Lotte Bøgh Andersen fra Aarhus Universitet peger blandt andet på faglige omvæltninger.

Jeg er helt enig i forhold til at have fokus på faglige kompetencer. Faglige omvæltninger er ofte lig med nye ansvarsområder og deraf udvikling af faglige kompetencer. Jo bedre match mellem opgaver og faglige kompetencer jo højere tilfredshed og trivsel hos medarbejderen.

Kortlægning af specifikke faglige kompetencer giver medarbejderen selvindsigt. Det giver virksomheden indsigt og mulighed for en faglig dialog og skaber gensidig respekt mellem medarbejder og leder. Det er derfor vi med Kompetencetest.dk har udviklet et unikt værktøj med visionen om at få det bedste ud af den enkelte medarbejder, skabe dybere faglig indsigt og motivation samt effektivitet og faglig styrke for virksomheden, og dermed bidrage til at nedbringe presset og evt. sygdom hos den enkelte medarbejder.

Hvad tænker du?

Lykke