Afdækning af kompetence mangel eller mangel på kompetence afdækning?
22. september 2016
Organisationsændring og kompetencer
4. oktober 2016

Jeg har lige læst spændende artikel af Mads Bräuner Lauridsen, Senior HR- and Recruitment Consultant at Accountor Denmark. Fejlrekruttering er dyrt.

Jeg er helt enig. En fejlrekruttering gavner hverken rekrutterende virksomhed eller kandidaten.

Der er heldigvis meget opmærksomhed i de fleste rekrutteringer i forhold til, hvorvidt kemi stemmer overens med kommende kollega. Jeg synes, at personlighedstest afdækker fint forholdet til kommende opgaver og teamet. Derudover er en problemløsningstest et godt supplement og dækker generelt på alle ansættelsesniveauer.

Faglige kompetencer er derimod sværere.  Det kan være svært på få samtaler at afdække faglige og specifikke kompetencer og det er ofte her, min erfaring viser, der kan ske fejlrekruttering.  Lederen er ikke altid faglig leder og er derfor ikke i stand til at spørge ind til specifikke faglige kompetencer.

En faglig test vil afdække niveauet af kompetencer på specifikke områder. Det giver indsigt for den rekrutterende leder og i bedste fald er de nuværende medarbejdere også fagtestet. På den måde sikrer virksomheden, at der ansættes en ny medarbejder med nøjagtig de kompetencer, der mangler for at få fuldt hus på de kompetencer afdelingen har behov for.

Hos Kompetencetest.dk arbejder vi netop med at afdække faglige kompetencer, som giver selvindsigt for medarbejderen og overblik for ledelsen. Det højner motivationen for medarbejderen og optimerer og effektiviserer faglige opgaver og processer i virksomheden.

Lykke