Fejlrekruttering er dyrt!
30. september 2016
Robusthed og kompetencer
14. oktober 2016

Udvikling og nytænkning rimer ofte på organisationsudvikling. Med organisationsændringer ændres
medarbejder roller eller stillinger flyttes til andre niveauer i organisationen. Det giver ofte god mening og kan med god forberedelse og gennemtænkning skabe nyt fokus på en god måde.

2fc645l0v8e55ycbDet er nu 2 år siden, at journalist Mette Højbjerg fra Politikken skrev: ”Konstante forandringer på jobbet gør os rodløse”. Det er stadig aktuelt og udfordrer stadig mange medarbejdere.  Jeg er enig i, at forandringen ikke skal ske for forandringens skyld, men skal skabe værdi og give mening også for medarbejderne.

Jeg tænker, at når de faglige kompetencer er på plads, er der overskud til at tage imod og forholde sig til øvrige forandringer i organisationen.  Nye ansvarsområder går hånd i hånd med rette kompetencer.

Hvordan sikrer virksomheden, at medarbejderen er klædt godt på i den nye rolle? Afklaring af faglige kompetencer for de nye roller mod medarbejderens nuværende kompetencer. Det giver den bedste effektivitet og optimering. Nogle medarbejdere skal muligvis udvikles og det skaber selvindsigt og den faglige integritet bevares.

Kompetencetest.dk er et online fagligt testværktøj, som afdækker medarbejderens kompetencer mod de forventede kompetencer på de enkelte fagområder. Der kan på den måde arbejdes med de områder, hvor der evt. er et gap. Dette giver et godt billede i en afdeling, hvor der kan sikres, at alle kompetencer bliver dækket.

Lykke